Sunday, January 25, 2015

Leijan tunnariopettelua osa 4 - kuuteen kapulaan

Ilmaisun aloittamisen opettelusta laskien seitsämäntenä päivänä, ja erottelun aloittamisesta laskien viidentenä, aloitin lisäämään kapuloiden määrää. Määrää nostin sen hetkisestä kolmesta (joista yksi omalla hajulla hajustettu), ensin neljään, sitten viiteen ja lopulta kuuteen yhden päivän aikana, kun näytti, että homma eteni vähintään 80% onnistumistasolla per treenisetti.

Tässäpä nyt sitten ensin viidennen erottelupäivän (seitsemäs ilmaisutreenin aloituksesta) kuuden kapulan videoesimerkki.


Seuraava video on sitten seuraavan päivän aamuna tehty toinen setti kuudella kapulalla (joka vaihtui viiteen, kun otin hajustamattoman vahingossa käteen yhdessä kohden).

Kaikkiaan, jos koiralla olisi pidempi matka hakea nami, ehtisin paremmin kapuloita siirrellä, mutta tällä mennään nyt näissä treeneissä vielä. Palautteena näistä videoista sain Mirjalta, että namien olisi hyvä olla nopeammin syötävät (nyt Leija vielä pureskelee palatessaan tehtävään) ja jälkimmäisessä videossa 2.23 kohdassa olisin voinut nopeammin poistaa "oman" hajustetun, kun Leija selvästi ilmaisi väärää. Mirja ehdotti palautteessa tekemään pari viiden toiston sarjaa kuudella vielä ja sitten aloittaa häiriön lisäyksellä. Ne on nyt tehty tänään ja nakit oli palkkana (toinen setti 100%, toinen setti 80% onnistumisia). Lisäksi saatiin ohjeeksi pitää välissä lepopäivä ja muutenkin pitämään harjoittelumäärät kurissa ja treenisessiot lyhyinä.

Ekana lisään ruoalla hajustetut (väärät) kapulat eli viisi kappaletta, ja kuudenneksi omalla hajulla hajustettu kapula. Ensimmäisenä hajustan kapulat ihan perusruoalla, Leijan häiriöherkkyyden ruokahajuille tunnistaen :-) Sen jälkeen sitten vaikka lihapulla tai nakkihajustamista + vieraita ihmishajuja. Vasta kun hajuhäiriöt on treenattu, aletaan siirtyä uusiin paikkoihin. Ja siinä ne viisi kapulaa nyt kätevästi hajustuu :-)