Friday, January 23, 2015

Leijan tunnariopiskelua osa 3 - 3 kapulan erottelu

Tänään tehtiin ekat kolmen kapulan hajuerottelut tunnari-kurssilla, eli yksi hajustettu kapula ja 2 hajustamatonta. Treenasin ensin reilu puolisen minuuttia itse pelkkää kapuloiden käsittelyä ja siirtoa, mutta varmaan olisi voinut aikaa käyttää enemmän tähän. Sen jälkeen sitten asiaan.

Lähden näissä harjoituksissa liikkeelle siten, että laitan 1-2 kapulaa ensin tarjolle, joista hajustettu aina mukana (sitä käsitellään paljain käsin).

Eka reilun viiden toiston (10?) satsi sisälsi paljon virheitä ja omia mokia poistamisessa, mutta seuraavat jo selvästi vähemmän. Vikaa tänään treenattua pätkää en jaa, se loppui lyhyeen kun sekosin kapuloissa ja nostelin ne kaikki sitten pois treenistä. Leija teki kyllä hyvin töitä koko ajan, minä vain sekosin.

Yllä eka treeni. Mirjn palautteen mukaan poistin liian nopeasti hajustetun kapulan kohdassa 0.32. Koiran pitäisi antaa rauhassa haistella kapulat läpi, jotta se löytää oikean, ja poistaa hajustettu kapula vasta, jos se ilmaisee väärää. 1.30 kohdassa annan tilaisuuden haistella. Paljon siis itsellä virheitä tässä, onneksi Leija ei hätkähdä mokiani :-)
Toisena siis toinen treenikerta, jo parempi tulos.
Ja sitten se viimeinen kolmas. Tästä Mirja totesi, että 0.20 kohdassa annoin haistella hyvin. 0.50 kohdasta eteenpäin palautteena sain, että kapuloiden tulisi olla aina samassa ärsykenäkymässä eli kaikkien kapuloiden pitäisi näkyä Leijalle sen lähestyessä ja yksi ei saisi olla kauempana erillään muista, vaan lähekkäin tässä vaiheessa. Neljäs treeni tosiaan päättyi omaan mokaan ja sen myötä katkaisin lyhyeen treenin siltä erää.

Jatko-ohjeena sain, että kohta voisi lisätä neljännen kapulan, kapulat voisivat olla myös vaakasuorassa, ja eri järjestyksessä muutoinkin - mutta samassa ärsykenäkymässä.

Tässä vielä kolmella kapulalla noin viiden välissä olevan onnistumisprosentiltaan vaihtelevan treenisarjan jälkeinen video. Kapulat tässä vaakarivissä.