Saturday, April 16, 2016

Leijan pennut syntyneet 15.4.2016

Leijuskan pennut (7) syntyivät ennen puoltayötä ultraäänen löytämän viiden sijaan. Tässä kuva Leijasta päivää ennen:

Pentulaatikko ei kiinnostanut petitarpeineen aiemmin, ennenkuin pari yötä ennen synnytystä huomasin, että pesää oli tehty kevyesti.

Ensimmäinen  pentu syntyi noin 19.30 noin tunti siköveden menosta ja viimeinen juuri ennen puoltayötä pissareissulla pihalle. Eli Sarin ohje pitää pyyhe mukana oli aiheellinen :-) Otsalamppukin oli mukana aiemmilla reissuilla, mutta tälle vikalle kerralle en sitä ottanut, kun ei osattu odottaa enää lisää pentuja. Pennut on virkeästi hakeutuneet maitobaariin ja tällä hetkellä kaikki näyttää olevan ok.

3 narttua, 4 urosta
Synnytys meni omaan tahtiinsa eli meidän kätilöiden (minä ja Pyry) rooli oli minimaalinen. Leija teki valmisteluja jo pari päivää aiemmin, etsimällä pesäpaikkaa pihalta ja kaivelemalla kuoppia sinne tänne. Leikkimökin alus olisi ollut mieleinen aiemmin tsekattu paras paikka, mutta sinne ei enää ollut pääsyä viime päivinä kaivelemaan. Lämpö kävi torstai-iltana eli päivää ennen 36 tuntumassa ja aamulla oli noussut 36.5.



Potretti kätilöistä ja katraasta, tosin yksi vielä puuttuu kuvasta :-)


Pennut on yhdistelmästä Leija (Karvin Bright Diamond) ja Oliver (Giddygold Vanilla Ice) . Kasvattajana pentueella on Karvin kennel (yhteydenotot).