Saturday, July 18, 2015

Sirulle medi1 luokasta serti aksasta ja siirto kakkosluokkaan

Siru nappasi aksassa medi1 luokassa sertin tiistaina agilityradalta ja siirtyi kakkosluokkaan (sij. 1/15). Kakkosluokan korkkasimmekin sitten seuraavana päivänä hyppiksellä nollatuloksella ja -5.88s alle ihanneajan, sij. 4/12. Mahtavaa ja keli suosi molempina päivinä :-)


Osallistuimme heinäkuun alussa myös Agirotuun Cimillan shelttijoukkeissa. Siru starttasi kisaavien joukkueessa ja Jade starttasi ekan kerran kisoissa kisaamattomien joukkueessa. Kivaa oli ja reissun väärti! Radatkin meni mukavasti muutamilla virheillä. Kisaavien joukkue oli muistaakseni neljäs, ja kisaamattomien oli jossain kahdeksannen paikkeilla.

Muutoin ollaan treenailtu noin kerran viikossa aksaa sekä Sirun että Jaden kanssa keväällä ja kesällä, ajoittain pari kertaa viikossa. Jaden kanssa on kepit vielä vaiheessa ja ne laitetaan kuntoon ennen virallisen kisailun aloitusta. Jade on myös koirana paljon nopeampi ja irtoavampi kuin Siru, joten ohjaamisessa on harjoiteltavaa myös. Omat ohjausvirheet näkyvät heti suorituksessa Jaden kanssa kertaluokkaa isommin kuin Sirulla, joka antaa enemmän anteeksi ohjausvirheitä.

Seuraavia aksakisoja katsastelen Sirun kanssa varmaankin elokuun lopulla. Tässä välissä on TOKO kisailua Leijan ja Jaden kanssa, ja Jaden ilmoitin myös ekaan rally-tokokisaan elokuulle ALO-luokkaan. Joten ensin näitä muita kisoja pois alta ja sitten jatketaan taasen aksakisaamista Sirun kanssa.