Monday, July 14, 2014

TOKOn joukkue-SM Porissa 5.7.2014

Olimme Leijan kanssa TOKOn SM kisoissa Porissa Golden Ring ry:n joukkueessa 2, jossa oli ALO ja VOI koirakoita. Joukkueessa oli kisaamassa 2 ALO koirakkoa (Johanna & Rölli, minä & Leija) ja 1 VOI koirakko (Maarit & Vinku). Joukkueemme saavutus oli 40. sija/53, mistä olen tosi iloinen!

Kuvassa molemmat joukkueemme ja Johanna L. joukkueenjohtajana (kuvat Sirpa Peltola).


Leijan oma tulos oli ALO1, 170 p. Kolmannesta ykköstuloksesta saatiin koulutustunnus TK1 ja siirto AVOimeen luokkaan. Osioittain pisteet olivat seuraavat:
  • Paikalla makuu 10
  • Luoksepäästävyys 10
  • Seuraaminen hihnassa 7.5
  • Seuraaminen vapaana 7
  • Maahanmeno 10
  • Luoksetulo 8 
  • Liikkeestä seisominen 8 
  • Hyppy 9
  • Kokonaisvaikutus 10, 9, 8
Tähän tulokseen olen tosi tyytyväinen. Haasteita meillä oli liikkeiden aloituksissa eli ihan peruskontaktin saaminen liikkeen alkuun. Tämä vaikuttaa koko suoritukseen. Seuraamiset olivat yllärinä hankalia meille molemmille (käskytys, kontakti, paikka). Paikkamakuussa tuli asennon muutoksia. Lisäksi tarvittiin muutama kaksoiskäsky (luoksetulo - huomio muualla -> "Leijasivu", liik. seisominen - maa->"istu" sivu käskyn lisäksi). Kotiläksynä itseni täytyy löytää ja opetella oikeat tavat valmistella Leija kehään. Se mitä on tähän mennessä tehty ei pysynyt omassa päässä koetilanteessa.

Tämän kokemuksen pohjalta tietää millaisia asioita pitää treenata. Meille haasteita tuotti ALO kehien ahtaus, alueen "ruuhkaisuus", toimitsijakatos kehien välissä, parin tunnin väli ekan kehän (luoksep. ja paikkamakuu) jälkeen, muiden kehien läheisyys ja muissa kehissä suorittavat koirat oman suorituksen aikana. Leijasta oli tosi kiinnostavaa tarkastella mitä ympärillä tapahtuu ;-) Eipä nämä asiat parhaita koiria haitanneet, joten treeniä vaan lisää :-)

Taustaksi - teimme aktiivisesti yli kuukauden ajan töitä SM kisojen pohjille - odottelimme, kävelimme ja treenasimme erilaisissa paikoissa ja tapahtumissa. Leijan kiinnostus ympärillä tapahtuviin asioihin uusissa paikoissa oli hyvin tiedossani, joten koetin aktiivisesti työstää näitä etukäteen. Silti varsinainen koetilanne kaikkine elementteineen toi esiin uusia asioita, joihin meidän on etsittävä ratkaisuja ja treenattava. Sekä itseni muistettava pitää rutiinit yllä - myös kokeessa.

Nyt sitten lähdetään kohti AVOinta luokkaa ja ehkä pyörähdetään käyttäytymiskokeessakin (PAKK) ennen AVOn korkkausta, jos saadaan koepaikka ja treenit sujuvat.